Во рамки на проектот „ПВР во сенка“ изработивме анимирано видео чија цел е на широката јавност да и ги објасни основите на процесот на проценка на влијание на регулативата и можностите кои им стојат на граѓаните за вклучување во процесите на создавање на законите.