Ние потпишаните организации реагираме во врска со наметнувањето на службена регистрација за ДДВ за физички лица во страна на Управата за јавни приходи и сакаме да ја информираме јавноста дека надлежните институции повторно постапуваат непринципиелно и неконструктивно иако јавно укажаа дека ќе постапат во склад со добрите практики, а после нашата реакција од 30ти јануари 2018 година.

Изјава од УЈП (01.02.2018)

И оваа соопштениe е во функција на подобрување на владеењето на правото, зајакнување на правната сигурност, подобрување на услугите од страна на јавниот сектор кои граѓаните на Република Македонија се уште не можат да ги уживаат на задоволително ниво.

Целосното соопштение и реакција се достапни на следниот линк.