Работилница за шиење и изработка на текстилни продукти

Организација на жени ОЗ Визија од Кавадарци и Центарот за економски анализи од Скопје, во рамки на проектот организираат серија на работилници наменети за невработените жени од Кавадарци со цел учење и подобрување на практични вештини за шиење, плетење и изработување на кошници.

Работилниците се со времетраење од 15 дена а во тек е работилницата Од креативна идеја до модна креација 1: шиење и креирање текстилни производи.

—–

Овој проект е финансиран од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) спроведувана од Општина Кавадарци во партнерство со Програмата за развој на обединитетите нации – УНДП.