Во организација на Светска Банка и општина Валона се одржа настан за Партнерството за Урбано Планирање за општините од Албанија и Македонија.

Општините претставници од двете земји подолг временски период спроведуваат алатки на Светска Банка за подобрување на нивните јавни финасии и урбаното планирање

Марјан Николов е локален експерт на Светска Банка и ко организатор на настанот заедно со Градоначалникот на Валона