На 15 Јуни во Берлин, Претседателот на Центарот за економски анализи, Марјан Николов  учествуваше на тркалезна маса „ Македонија една година по политичката криза: напредок и преостанати предизвици на нејзиниот пат кон Евроинтеграцијата“ заедно со  Симонида Кацарска (директорка на Институт за европска политика (ЕПИ)/European Policy Institute – EPI) , Марко Трошановски, претседател на Институтот за демократија социетас цивилис,  Скопје, и Сабине Штоер, Раководител на Дивизијата за Западен Балкан при Германското Министерство за надворешни работи. Дискусијата беше модерирана од Валешка Еш, директор на програмата на The Aspen Institute за Југоисточна Европа.

berlin 1 berlin 2 berlin 3