Имаме голема чест да Ви ги претставиме резултатите од најновото истражување на Иницијативата за буџетска транспарентност (Open Budget Initiative) за 2012 година. Според истражувањето, продолжува надолниот тренд во буџетската транспарентност и Македонија се наоѓа на 68-то место од вкупно 100 земји, со 35 индексни поени .

линк.