Бројот на буџетските корисници се намалува од 1992 година па наваму. Според предлог буџетот за 2018 година, ќе се воведат два нови буџетски корисници – Агенција за употреба на јазиците и Инспекторат за употреба на јазиците додека ќе се укинат Советот на јавни набавки и Комисијата за верификација на фактите

Инфографик 2

ПДФ верзија на инфорграфикот