Предлог за итни демократски реформи
Прес-конференција на која беше презентиран документот „Предлог за итни демократски реформи“ од страна на група граѓански организации и експерти.

Документот на концизен начин дава насока за клучните демократски промени што треба да се спроведат во земјата и предлага мерки за спроведување итни реформи кои ќе создадат услови за слободни, фер и кредибилни избори. Со оглед на степенот на заробеност на државата од страна на владејачките партии, најцелисходно е предложените мерки да ги спроведе експертска влада која прво ќе спроведува реформи, а потоа ќе организира избори.

08.07.2016
Show more
78 photos · 281 views